nedeľa 24. októbra 2010

Zapisujte si denne každý nápad, ktorý k Vám príde..

Denne nás napadne strašne veľa myšlienok, ktoré nikdy nezrealizujeme a zapadnú prachom. Človek má veľmi slabú pamäť, často si na niektoré veci spomenieme raz a viac už nikdy neprídu. Noste pri sebe malý notes, kde si budete zapisovať každú pozitívnu myšlienku, ktorá Vás napadne. Buď je to nápad v podnikaní, v práci, čo by ste mohli vylepšiť, alebo napríklad v škole, čo by ste urobili inak, zjednodušili, vylepšili, alebo len tak, ak si na niekoho spomeniete a v tom momente mu nemôžete odpísať, poznačte si ho.

Ak nechcete používať notes, je kopec zadarmo stiahnuteľný programov, ktoré Vám túto službu urobia. Ako je napríklad Microsoft Outlook, kde si môžete zapisovať rôzne úlohy a pripomienky. Ja využívam viacej poznámkových blokov aj programov, no najviac sa mi osvedčil Outlook, keďže tam spracuvávam aj mailovú poštu.
Takéto myšlienky, ktoré Vás napadli niekedy potrebujú dozrieť. V danom momente si spomeniete iba na jej základ, nie na celú myšlienku, alebo jej realizáciu. Tým, že si ju zapíšete sa k nej neskôr môžete vrátiť a realizovať ju. Poprípade stačí ak si ju prečítate a možno Vás napadne niečo oveľa lepšie.
Nezahadzujte Vaše veľké myšlienky len tak oknom. Realizujte ich!